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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMcMANUS, C.; FACO, O.; SHIOTSUKI, L.; ROLO, J. L. J. de P.; PERIPOLLI, V. Pedigree analysis of Brazilian Morada Nova hair sheep. Small Ruminant Research, v. 170, p. 37-42, Jan. 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Pesca e Aquicultura.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPERIPOLLI, V.; BARCELLOS, J. O. J.; OLMEDO, D. A. O.; LAMPERT, V. do N.; VELHO, M. M. S. Componentes não-integrantes da carcaça de bovinos de três grupos genéticos terminados em confinamento ou pastejo rotacionado com suplementação. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 14, n. 1, p. 209-223, jan./mar. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSEGANFREDO, G. C.; PICCOLI, J. H.; NUNES, E. de O.; MIRANDA, C. R. de; PERIPOLLI, V.; MILLEZI, A. F. Avaliação microbiológica de enterobactérias e salmonella sp. do dejeto suíno recém armazenado em esterqueiras. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 14., 2020, Concórdia. Anais... Concórdia: Embrapa Suínos e Aves: UNC, 2020. p. 54-55.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, H. B. A.; DANTAS, R. M.; ALVARENGA, M. B.; PERIPOLLI, V.; TANURE, C. B.; McMANUS, C. Programs for best dairy management practice in Brazil and their applications. Journal of Cleaner Production, v. 176, p. 1026-1033, 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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5.Imagem marcado/desmarcadoMONTES, J. H.; RIZZOTO, D. W.; OLIVEIRA, J. M.; BIANCHI, I.; PERIPOLLI, V.; KICH, J. D.; MOREIRA, F. Salmonela e enterobactérias em carcaças suínas ao longo da linha de abate. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE SUINOCULTURA, 12, 2019, Porto Alegre. Avanços em sanidade, produção e reprodução de suínos IV: anais. Porto Alegre: UFRGS, 2019, p. 214-215.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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6.Imagem marcado/desmarcadoÁVILA, M. R. de; PEREIRA, E. A.; DALL'AGNOL, M.; PERIPOLLI, V.; MONTARDO, D. P.; GENRO, T. C. M. Seleção de acessos apomíticos do gênero Paspalum pela técnica de produção cumulativa de gás in vitro e fibra em detergente neutro. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 621-624.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSEGANFREDO, G. C.; SEEMANN, L.; NUNES, E. de O.; MIRANDA, C. R. de; PERIPOLLI, V.; MILLEZI, A. F. Viability of enterobacteria in swine manure storage units. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v, 57, e02876, 2022. Título em português: Viabilidade de enterobactérias em unidades de armazenamento de dejetos líquidos de suínos.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais.

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8.Imagem marcado/desmarcadoTUTIDA, Y. H.; SIQUEIRA, H. A.; MONTES, J. H.; HEBBEL, C.; NARDELLI, G.; PERIPOLLI, V.; MOREIRA, F.; GÜTHS, M. F.; IRGANG, R.; KICH, J. D.; BIANCHI, I. Alternativas ao uso de antibióticos via ração na produção de Suínos. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE SUINOCULTURA, 13., 2021, Online. Anais... Porto Alegre: UFRGS, 2021. SINSUI.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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9.Imagem marcado/desmarcadoMÁLAGA, F. da C.; MARQUES, M. G.; RAUBER, L. P.; SIQUEIRA, H. A.; PERIPOLLI, V.; SCHWEGLER, E.; OLIVEIRA JÚNIOR. J. M. de; BIANCHI, I. Como identificar machos suínos subférteis? Suinocultura Industrial, Itu, ed. 300, ano 43, n. 03, p. 14-16, 2021. Suinocultura Industrial, Itu, ed. 300, ano 43, n. 3, p. 14-16, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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10.Imagem marcado/desmarcadoCRUZ JÚNIOR, C. A. da; LUCCI, C. M.; PERIPOLLI, V.; TANURE, C. B.; SILVA, A. F. da; MENEZES, A. M. de; RAMOS, A. F.; MCMANUS, C. Breed comparison for heat adaptation in rams using multivariate analysis. Bioscience Journal, v. 32, p. 178-190, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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11.Imagem marcado/desmarcadoCRUZ JÚNIOR, C. A.; LUCCI, C. M.; PERIPOLLI, V.; TANURE, C. B.; RIBEIRO, L. M. C. S.; BARBOSA, T. M.; RAMOS, A. F.; LOUVANDINI, H.; MCMANUS, C. Laser and thermographic infrared temperatures associated with heattolerance in adult rams. Small Ruminant Research, v. 132, p. 86-91, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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12.Imagem marcado/desmarcadoTUTIDA, Y. H.; MONTES, J. H.; BORSTNEZ, K. K.; SIQUEIRA, H. A.; GÜTHS, M. F.; MOREIRA, F.; PERIPOLLI, V.; IRGANG, R.; MORÉS, N.; BIANCHI, I.; KICH, J. D. Effects of in feed removal of antimicrobials in comparison to other prophylactic alternatives in growing and finishing pigs. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 73, n. 6, p. 1381-1390, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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13.Imagem marcado/desmarcadoCARDOSO, C. C.; LIMA, F. G.; FIORAVANTI, M. C. S.; EGITO, A. A. do; SILVA, F. C. de P. e; TANURE, C. B.; PERIPOLLI, V.; McMANUS, C. Heat tolerance in Curraleiro Pe-Duro, Pantaneiro and Nelore cattle using thermographic images. Animals, v. , p. , 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte.

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14.Imagem marcado/desmarcadoTUTIDA, Y. H.; BORSTNEZ, K. K.; MONTES, J.; GÜTHS, M. F.; IRGANG, R.; MOREIRA, F.; PERIPOLLI, V.; MORÉS, N.; BIANCHI, I.; KICH, J. D. Estratégias para reduzir o uso de antibióticos na produção de suínos. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE SUINOCULTURA, 12, 2019, Porto Alegre. Avanços em sanidade, produção e reprodução de suínos IV: anais. Porto Alegre: UFRGS, 2019, p. 282-283.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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15.Imagem marcado/desmarcadoCELLA, A.; LUDKE, J. V.; COLDEBELLA, A.; LUDKE, M. do C. M. M.; SIQUEIRA, H. A.; OLIVEIRA JÚNIOR. J. M. de; PERIPOLLI, V.; BIANCHI, I. Nutritional and quality changes in piglet concentrate affected by formulation and storage. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 73, n. 5, p. 1194-1208, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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16.Imagem marcado/desmarcadoCELLA, A.; LUDKE, J. V.; COLDEBELLA, A.; LUDKE, M. do C. M. M.; ARAÚJO, G. M.; OLIVEIRA JÚNIOR, J. M.; PERIPOLLI, V.; BIANCHI, I. Nutritional and quality changes in piglet concentrate affected by the mix. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 73, n. 4, p.955-965, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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17.Imagem marcado/desmarcadoMARQUES, P. R.; PERIPOLLI, V.; LAMPERT, V. do N.; DIAS, E. A.; PEREIRA, G. R.; OLIVEIRA, T. E. de; ROCHA, M. K. da; BARCELLOS, J. O. J. A proposal for the evaluation of the bioeconomic efficiency of beef cattle production systems. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 46, n. 1, p. 65-71, jan. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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18.Imagem marcado/desmarcadoRIZZOTTO, D.; MONTES, J. H.; KICH, J. D.; PERIPOLLI, V.; BIANCHI, I.; OLIVEIRA JÚNIOR, J. M. de; DUVAL, E. H.; SCHWEGLER, E.; MOREIRA, F. Salmonella enterica and enterobacteria in pig carcasses processed on different slaughter days. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02813, 2022. Título em português: Salmonella enterica e enterobactérias em carcaças suínas processadas em diferentes dias de abate.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais.

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19.Imagem marcado/desmarcadoGÜTHS, M. F.; SIQUEIRA, H. A.; MONTES, J. H.; MOREIRA, F.; RIZZOTO, G.; PERIPOLLI, V.; TUTIDA, Y. H.; LUCIA JUNIOR, T.; IRGANG, R.; KICH, J. D.; BIANCHI, I. Removal or substitution of in feed antimicrobials in swine production. Preventive Veterinary Medicine, n. 205, ed. 105696, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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20.Imagem marcado/desmarcadoSEIXAS, L.; MELO, C. B. de; MENEZES, A. M.; RAMOS, A. F.; PALUDO, G. R.; PERIPOLLI, V.; TANURE, C. B.; COSTA JUNIOR, J. B. G.; MCMANUS, C. Study on environmental indices and heat tolerance tests in hair sheep. Tropical Animal Health and Production, v. 49, n. 5, p. 975-982, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  21/11/2018
Data da última atualização:  07/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  McMANUS, C.; FACO, O.; SHIOTSUKI, L.; ROLO, J. L. J. de P.; PERIPOLLI, V.
Afiliação:  Concepta McManus, Universidade de Brasília (UnB) - Brasília, DF, Brazil; OLIVARDO FACO, CNPC; LUCIANA SHIOTSUKI, CNPASA; José Luiz Jivago de Paula Rolo, Instituto Federal Catarinense (IFC) - Campus Araquari, SC, Brazil; Vanessa Peripolli, Instituto Federal Catarinense (IFC) - Campus Araquari, SC, Brazil.
Título:  Pedigree analysis of Brazilian Morada Nova hair sheep.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 170, p. 37-42, Jan. 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2018.11.012
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The aim of this study was to describe the population structure of Morada Nova sheep breed using pedigree analysis to support development strategies for conservation and breeding programs. Data was available on 10,015 Morada Nova animals born between 1973 and 2014, registered by ARCO (Brazilian Association of Sheep Breeders). The animals were divided into three categories: (1) Base: animals of unknown origin showing strong breed morphology; (2) Prov: animals with genealogy control for one (Prov I), two (Prov II) or three (Prov III) complete generations; (3) PO: animals with four or more complete generations of controlled genealogy. Data was analyzed using the ENDOG software v4.8 to determine individual inbreeding (F), effective population size (Ne), effective number of founders (fe), effective number of ancestors (fa) and number of founder genome equivalents (fg), generation intervals (Int) and genetic conservation index (GCI), of the Morada Nova sheep breed. The Base population (one or more unknown parents) contained 4,709 animals. Only 53.03% and 52.98% had known sire and dam, respectively. Most animals were found in the Brazilian Northeast, but in recent years numbers have increased in São Paulo State. Generation interval in this breed was approximately 3.6 years. Most farms buy rams or semen which helps maintain low inbreeding levels, as well as using their own rams. There is a need to increase registration beyond Base animals and use pedigree to avoid crosses b... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ancestors; Average relatedness; Conservation index; Founders; Herd structure; Pedigree livestock.
Thesagro:  Melhoramento Genético Animal; Ovelha.
Thesaurus NAL:  Animal breeders; Animal genetics; Breeding and Genetic Improvement; Inbreeding; Sheep.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA737 - 1UPCAP - DDCNPASA_AP012019.001
CNPC38376 - 1UPCAP - DD
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